Department of Gene modification and irradiation of food

I- Analysis of GMO, DNA, proteins

• Detecting GMO by screening method factors such as P35S, T-NOS

• Detecting and quantifying each specific event streams GMO (GTS 40-3-2 soybean, MON 810 maize lines, MON 89034, MON 863, BT 176, BT 11, GA21, NK 603, TC 1507, T25 , MON 88 017 ...)

• Detecting GMO protein CP4-EPSPS-based

• Detection of specific genes Lec species (soybean), HMG gene (maize)

• Detection of DNA of animals (cattle, chickens, pigs, goats, sheep, horses ...) in food, food ingredients, animal feed ...

• Determine the percentage of meat in processed foods

• Detect DNA of animals in vegetarian food

• Detection and quantification of collagen type 2 in functional foods

• Detection of milk powder in milk products

II- The other testing services:

• Check the gene expression and protein of the insulin signaling path in medicine and dietary supplements (supplements: supportive treatment of diabetes ...).

• Check the gene expression and protein signaling path Toll like receptors in drug and functional food.

• The training services and research

III- Analysis methods:

ISO, TCVN, JRC, SOP

IV- Achievements:

Achieving proficiency test Malaysia-ASEAN in 2014: detected targets soy and corn-based GMO P35S, T-NOS, CP4-EPSPS protein, soybean GTS 40-2-3, 11 Bt maize lines, Bt 176, MON 810, MON 863, MON 88 017, NK 603, GA21, TC 1507.

Achieving proficiency test GMO Italy - EU 2015: quantitative targets genetically modified soybean line GTS 40-3-2.

Achieving proficiency test GMO Italy - EU 2016: quantitative targets TC1507 line of genetically modified corn in the flour pancake.

The international paper published in the fields of medicines and dietary supplements in the link:

Đạt liên phòng quốc tế Malaysia –Asean năm 2014 các chỉ tiêu phát hiện đậu tương và ngô biến đổi gen dựa trên P35S, T-NOS, protein CP4-EPSPS, đậu tương GTS 40-2-3, ngô các dòng Bt 11, Bt 176, MON 810, MON 863, MON 88017, NK 603, GA21, TC 1507.

Đạt liên phòng quốc tế GMO Italia – EU năm 2015 chỉ tiêu định lượng đậu tương biến đổi gen dòng GTS 40-3-2.

Đạt liên phòng quốc tế GMO Italia – EU năm 2016 chỉ tiêu định lượng ngô biến đổi gen dòng TC1507 trong bột bánh pancake.

Các bài báo công bố quốc tế về thuốc và thực phẩm chức năng tại các link:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=le+thi+kim+chung

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/?term=Toshio+Hosaka

http://nifc.gov.vn/nifc18/index.php/da-ch-va/giam-anh-thac-pham/khoa-vsv